EKLY-verkko

EKLY-verkko – Etelä-Karjalan lintutieteellisen yhdistyksen sähköpostiryhmä

Ohjeet ja säännöt:

  1. Ryhmä on tarkoitettu Etelä-Karjalan Lintutieteellisen Yhdistyksen (EKLY ry.) sähköiseksi jäsenverkoksi, mutta se on myös avoin kaikille halukkaille. Ryhmän tarkoituksena on edistää lintuharrastukseen kuten harvinaisuushavaintoihin, muuttohavaintoihin, linnuston- ja luonnonsuojeluun, yhdistyksen toimintaan ja muuhun lintuharrastuksen eri osa-alueisiin liittyvää tiedottamista ensisijassa Etelä-Karjalan alueella. Tiira-lintutietopalvelun ilmestymisen jälkeen havainnot ovat pääasiassa ilmoitettu Tiiraan, kun sitä ennen niitä ilmoitettiin lähes reaaliaikaisesti EKLY-verkossa. Tästä huolimatta myös EKLY-verkossa voi vapaasti kertoa retkillä tehdyistä havainnoista lukuunottamatta havaintoja, joita ei linnuston- tai luonnonsuojelullisista syistä voida ryhmässä ilmoittaa.
  2. Ryhmää ylläpitää johtoryhmä, joka mm. hyväksyy ryhmään uudet jäsenet. Johtoryhmän kokoonpanoa ylläpidetään toimihenkilöt-sivulla. Ryhmään liittyvissä kysymyksissä voi kääntyä johtoryhmän jäsenten puoleen (katso sivu toimihenkilöt).
  3. Ryhmään voi nykyisin lähettää myös liitetiedostoja. Ryhmän jäsenten on tältä osin huolehdittava itse mahdollisten tietokonevirusten torjunnasta ja niiden leviämisen estämisestä.
  4. Ryhmään tulleita viestejä ei ole lupa välittää eteenpäin ilman viestin kirjoittaneen suostumusta.
  5. Ryhmässä käydyn keskustelun tulee noudattaa netikettiä. Netiketin löydät osoitteesta http://www.internetopas.com/netiketti/
  6. Johtoryhmän jäsenillä on oikeus varoittaa ryhmän jäsentä, joka rikkoo netikettiä tai välittää viestejä muualle ilman viestin kirjoittajan lupaa. Varoituksen asteet ovat kirjallinen varoitus,  kahdeksi (2) viikoksi poistaminen ryhmästä sekä lopullisena keinona ryhmästä kokonaan poistaminen.

Hyväksymällä nämä ohjeet voit halutessasi liittyä EKLY-verkkoon. Sähköpostiryhmän avulla on helppo levittää tietoa nopeasti useille harrastajille, sillä yhdellä viestillä tavoittaa kaikki ryhmän jäsenet.

Listalle liittymiseen tarvitset oman sähköpostiosoitteen. Jos et omista sähköpostiosoitetta, on niitä tarjolla myös ilmaiseksi (esim. Gmail).

Halutessasi voit seurata myös valtakunnallista keskustelua; Birdlifen sivuilta löytyy liittymisohjeet lintuverkkoon.

Sähköpostilistalle liittyminen ja sen käyttö

Sähköpostilistalle liitytään lähettämällä viesti (tyhjä) omasta sähköpostiosoitteesta osoitteeseen: ekly-verkko+subscribe(at)googlegroups.com

Liittyminen varmistetaan vastaamalla vahvistusviestiin, eli palauttamalla palvelimelta saatu viesti takaisin. Jäsenyyttä voi myös pyytää suoraan joltain johtoryhmän jäseneltä sähköpostitse. Huom: Mikäli ryhmään liittyminen ei tunnu syystä tai toisesta onnistuvan, ota yhteyttä johtoryhmään.

Listalle tarkoitetut viestit lähetetään osoitteeseen:
ekly-verkko(at)googlegroups.com
(jolloin sen saavat kaikki ryhmään liittyneet henkilöt).

Listalta erotaan lähettämällä viesti (tyhjä) osoitteeseen:
ekly-verkko+unsubscribe(at)googlegroups.com

EKLY-verkko -sähköpostilistan kotisivulta löytyvät myös listalle lähetetyt viestit. Viestien lukeminen vaatii rekisteröitymisen googlegroups-palveluun ja ryhmän jäsenyyden.

EKLY-verkko -sähköpostilistan kotisivu:
https://groups.google.com/g/ekly-verkko

Ylös