Lemi

Lemi on kuntana melko vähän retkeilty, ja lintupaikkoja löytyy kourallinen. Vaikka tällä sivulla onkin esitelty vain muutamia kohteita, voi lintuja – kuten muuallakin – nähdä missä tahansa. Silmiä ei siis kannata sulkea ainakaan Lemillä!


Lemin kohteet on merkitty karttaan vihreällä. Karttapisteitä klikkaamalla saat esiin paikan nimen. Pystyt myös liikkumaan kartalla joko hiirellä ”tarttumalla ja vetämällä” tai yläkulman nuolinäppäimillä. Tämän kartan lisäksi jokaisen paikkaesittelyn lopussa on linkki kohdistettuun karttaan ko. paikasta.

Kivijärvi

Laaja järvi, jonka pohjoisosat hallitsevat pientä Lemin kuntaa. Muuttoaikana laajoilta selkävesiltä voi löytää mm. levähtäviä vesilintuparvia. Isoimman selän, Kuuksenenselän, näkee suhteellisen hyvin sen eteläpuolitse kulkevalta tieltä.

Kivijärvi Google Maps -karttapalvelussa »

Lahnajärvi

Isohko järvi Kivijärven pohjoisosan ja Lemin kirkonkylän välissä.

Lahnajärvi Google Maps -karttapalvelussa »

Löytänä

Todella pieni järvi, jossa jonkun verran muuttoaikoina tavallisia vesilintuja, mm. nokikanoja, puna- ja tukkasotkia, sinisorsia ja taveja. Harvinaisista linnuista täältä on yhytetty Suomen neljäs amerikantukkasotka, joka viihtyi paikalla pitkään.

Löytänä Google Maps -karttapalvelussa »

Nuorajärvi

Sodan jälkeen viljelymaaksi raivattu ja kuivattu kosteikko, josta vielä 2000-luvun alkupuolella pumpattiin tulvavedet pois. Vuonna 2006 pumppaus lopetettiin ja kosteikko elpyi. ”Uuden” kosteikon alueella on nähty mm. runsaasti kahlaajia ja vesilintuja – myös mustakurkku-uikut, pikku- ja naurulokit yrittivät pesiä. Harvinaisuuksista ja satunnaislajeista nähtiin 2009–2010 mm. jalohaikara, liejukana ja lampiviklo. 2010-luvun alussa alueella tehtiin kaivauksia kosteikon kunnostamiseksi ja veden pitämiseksi alueella läpi kesän, mutta kaivausten tuloksista ei vielä voida olla varmoja.

Nuorajärvi Google Maps -karttapalvelussa »

Ylös