Yhteenvetoja kokouksista

Tälle sivuille päivitetään päätöksiä ja yhteenvetoja EKLY:n yleiskokouksista, sekä tarpeen mukaan myös hallituksen kokouksista.

EKLY:n syyskokous 21.11.2015
Yhdistyksen syyskokous pidettiin 21.11.2015 Etelä-Karjalan Allergia- ja Ympäristöinstituutissa Joutsenon Tiuruniemessä.

Kokouksessa puheenjohtajaksi valittiin Juha Juuti ja hallituksen jäseniksi Harri Ekholm, Raine Kekäläinen, Jari Kontiokorpi, Liisa Laitinen ja Timo Tikka.

Vahvistettiin toimintasuunnitelma ja tulo- ja menoarvio vuodelle 2016.

BirdLife Suomi ry:n edustajiston jäseniksi kaksivuotiskaudelle 2016-2017 valittiin Juha Juuti, Liisa Laitinen ja Timo Tikka.

Yhdistys on saanut Lappeenrannan kaupungilta luvan rakentaa lintutornin Joutsenon Tiuruniemen kärkeen. Keskusteltiin hankkeen toteuttamisesta.

Suunniteltiin lintuiltojen järjestämistä Lappeenrannassa tulevana keväänä mm. jäsenten lintukuvia katsellen.

Kokouksessa keskusteltiin myös yhdistyksen jäsenlehden, Ornis Karelican, tulevaisuudesta. Tekijöiden vähyys vaivaa toimitusta edelleen, eikä parannusta tilanteeseen ole löytynyt. Vaihtoehtojen puuttueessa nykyinen päätoimittaja suostui (poissaolevana) jatkamaan vielä vuoden ajan.

Pyritään jatkamaan tulevana talvikautena rasvan toimittamista valkoselkätikkojen ruokinnoille Etelä-Karjalassa viime talvikauden tapaan. Rahoitusta haetaan Tuuliaisen säätiöltä ja alueen luonnonsuojeluyhdistyksiltä.

Virallisen kokousohjelman jälkeen Jarkko Rutila kertoi sanoin ja kuvin uusista muutontutkimusmenetelmistä ja käestä. Esitys oli kutkuttavan mielenkiintoinen. Kiitos, Jarkko!

 

EKLY:n syyskokous 1.11.2014
Etelä-Karjalan Lintutieteellisen Yhdistyksen syyskokous pidettiin 1.11. Parikkalan kunnantalolla.

Yhdistyksen puheenjohtajaksi vuodelle 2015 valittiin Juha Juuti ja hallituksen jäseniksi Harri Ekholm, Raine Kekäläinen, Jari Kontiokorpi, Maija-Liisa Laitinen, Timo Patosuo ja Timo Tikka.

Jäsenmaksujen suuruudeksi vuodelle 2015 päätettiin:
–       Varsinainen jäsen 34 € (BirdLifen osuus on 12€)
–       Nuoriso- ja opiskelijajäsen 20 € (BirdLifen osuus on 12€)
–       Perhejäsen 5 €
–       Kannatusjäsen alk. 75 €

Metsähallitus on tukenut valkoselkätikan suojelua toimittamalla läskiä tikkojen talviruokintaan. Nyt tämä tuki on loppumassa. Päätettiin, että yhdistys hankkii tulevana talvikautena rasvan ruokinnoille. Rahoitusta haetaan Tuuliaisen säätiöltä ja vapaaehtoiskeräyksellä jäsenistöltä.

 

EKLY:n syyskokous 2.11.2013

Hallitus ja edustajat 2014
2.11.2013 pidetyssä EKLY:n syysvuosikokouksessa uudeksi puheenjohtajaksi, vuoden 2014 alusta alkaen, valittiin Juha Juuti.

Hallituksen jäseniksi valittiin Harri Ekholm, Raine Kekäläinen, Maija-Liisa Laitinen, Timo Patosuo, Seppo Pousi ja Timo Tikka.

BirdLife Suomen edustajiston jäseniksi alkavalle kaksivuotiskaudelle valittiin Juha Juuti, Maija-Liisa Laitinen. Seppo Pousi ja Timo Tikka.

Jäsenmaksu 2014
BirdLife Suomen osuus jäsenmaksusta on noussut 12 euroon, joten EKLY:n jäsenmaksua päätettiin vastaavasti korottaa 36 euroon. Jäsenmaksut vuodelle 2014 ovat
–    varsinainen jäsen 36 €
–    Nuoriso- ja opiskelijajäsen 20 €
–    Perhejäsen 5 €
–    Kannatusjäsen alk. 75 €

Suomenniemen havainnot
Suomenniemi on liittynyt vuoden 2013 alusta Mikkeliin. Suomenniemen vanhojen havaintojen saamiseksi käyttöön on EKLY:lle varattu oikeus käyttää havaintoja erilaisiin raportteihin ja julkaisuihin. Orioluksen kanssa on sovittu yhteistyöstä ja Suomenniemen havaintoaineiston käyttämistä varten Oriolus on nimennyt yhteyshenkilöiksi ko. asiassa seuraavat yhdistyskäyttäjät: Harri Okkonen (harri.okkonen[ät-merkki]pp.inet.fi), Teemu Honkanen (teemu.honkanen[ät-merkki]iki.fi), Pekka Heikkilä (heikkilanpekka[ät-merkki]gmail.com), Marja Launonen (marja.launonen[ät-merkki]gmail.com) sekä puheenjohtaja Maria Tirkkonen (maria.tirkkonen[ät-merkki]hotmail.com).

Laadukas kaukoputki vuokrattavissa jäsenille
Yhdistykselle on hankittu käytetty, hyväkuntoinen kaukoputki (Swarovski AT80HD, 20-60x okulaarilla, Gitzo 1320 jalusta ja Gitzo 2380 videopää).
Timo Tikka toimii kaukoputkivastaavana ja hänen kanssaan voi sopia kaukoputken lainaamisesta (yhteystiedot yhdistyksen toimihenkilösivulla). Lainauksesta veloitetaan seuraavasti: vuorokausi 3€, viikonloppu 5€ ja viikko 10€. Huom! Kaukoputkea ei lainata yhdistyksen järjestämien tapahtumien ja retkien aikana. Kaukoputkea lainataan vain yhdistyksen jäsenille. Kaukoputkelle otetaan vakuutus vahinkotapauksia varten.

EKLY:n kevätkokous 23.3.2013
– käsiteltiin lakisääteiset asiat.
– Taloudenhoitoa päätettiin muuttaa niin, että Tilitoimisto Eko Oy hoitaa yhdistyksen kirjanpidon ja Juha Juuti toimii taloudenhoitajana. Anniina Kontiokorpi hoitaa Parikkalan ja Rautjärven lintukerhoon liittyvät talousasiat.

Ylös