Digikuva_EKLY

Digikuva_EKLY – Etelä-Karjalan lintutieteellisen yhdistyksen digikuva-aiheinen sähköpostiryhmä

Ohjeet ja säännöt:

  1. EKLYn digikuva-aiheinen sähköpostilista Digikuva_EKLY on tarkoitettu kaikille lintujen ja luonnon digikuvaamisesta kiinnostuneille. Ryhmä on avoin kaikille EKLYn jäsenille. Listalle lähetetään kuvia linnuista ja luonnosta sekä keskustellaan kuvista ja muista aiheeseen liittyvistä asioista kuten laitteista, tekniikoista, kuvankäsittelystä, määritysongelmista yms.
  2. Ehtoina listalle liittymiseen on, että jäsen hyväksyy vastaanottamaan suuriakin liitetiedostoja, jopa useita päivässä. Liitetiedostojen salliminen aiheuttaa mahdollisen vaaran, että tietokonevirukset voivat levitä ryhmäläiseltä toiselle. EKLY ei täten vastaa virusten aiheuttamista tuhoista; jokaisen on itse huolehdittava virustorjunnan toimivuudesta. Ideaalitilanne ryhmään liittymiselle on, että jäsenellä on jokin virustorjuntaohjelma sekä laajakaistainen internetyhteys.
  3. Ryhmää ylläpitää johtoryhmä, joka mm. hyväksyy ryhmään uudet jäsenet. Johtoryhmän kokoonpano on esitetty toimihenkilöt-sivulla. Ryhmään liittyvissä kysymyksissä voi kääntyä johtoryhmän jäsenten puoleen (katso sivu toimihenkilöt).
  4. Rajoitukset tiedostokokojen osalta: Suurin yksittäinen tiedostokoko on n. 500 kB, ja suurin yksittäinen sähköpostikoko on n. 2 MB. Lisäksi yksi henkilö saa lähettää päivässä maksimissaan yhteensä n. 5 MB kuvia ryhmään. Kuvan suositellut maksimidimensiot ovat 1600×1200 pikseliä.
  5. Ryhmään tulleita viestejä ja kuvia ei ole lupa välittää eteenpäin ilman viestin tai kuvan lähettäneen suostumusta.
  6. Ryhmässä käydyn keskustelun tulee noudattaa netikettiä. Netiketin löydät osoitteesta http://www.internetopas.com/netiketti/
  7. Johtoryhmän jäsenillä on oikeus varoittaa ryhmän jäsentä, joka rikkoo netikettiä tai välittää viestejä muualle ilman viestin kirjoittajan lupaa. Varoituksen asteet ovat kirjallinen varoitus, kahdeksi (2) viikoksi poistaminen ryhmästä sekä lopullisena keinona ryhmästä kokonaan poistaminen.

Hyväksymällä nämä ohjeet ja olemalla EKLYn jäsen voit halutessasi liittyä Digikuva_EKLY -sähköpostiryhmään.

Listalle liittymiseen tarvitset oman sähköpostiosoitteen. Jos et omista sähköpostiosoitetta, on niitä tarjolla myös ilmaiseksi (esim. Gmail)

Ohjeet listalle liittymisestä ja sen käytöstä

Sähköpostilistalle liitytään lähettämällä tyhjä viesti omasta sähköpostiosoitteesta osoitteeseen: digikuva_ekly+subscribe(at)googlegroups.com

Liittyminen varmistetaan vastaamalla vahvistusviestiin, eli palauttamalla palvelimelta saatu viesti takaisin. Jäsenyyttä voi myös pyytää suoraan joltain johtoryhmän jäseneltä sähköpostitse. Huom: Mikäli ryhmään liittyminen ei tunnu syystä tai toisesta onnistuvan, ota yhteyttä johtoryhmään.

Listalle tarkoitetut viestit lähetetään osoitteeseen:
Digikuva_EKLY(at)googlegroups.com
(jolloin sen saavat kaikki ryhmään liittyneet henkilöt).

Listalta erotaan lähettämällä tyhjä viesti osoitteeseen:
Digikuva_EKLY+unsubscribe(at)googlegroups.com

Digikuva_EKLY -sähköpostilistan kotisivulta löytyvät myös listalle lähetetyt viestit ilman kuvia. Viestien lukeminen em. nettisivuilta vaatii rekisteröitymisen googlegroups-palvelun käyttäjäksi ja ryhmän jäsenyyden.

Digikuva_EKLY -sähköpostilistan kotisivu:
https://groups.google.com/g/digikuva_ekly

Ylös