Lintujen talviruokintatapahtuma Pappilanniemen ruokinnalla Lappeenrannassa

Harmaapäätikka (Picus canus) © Jari Kiljunen.

Lintuja voi auttaa ruokkimalla niitä talvella. Samalla lintuja pääsee tarkkailemaan helposti ja pihalle saa kiintoisaa vipinää. Kun maa jäätyy tai peittyy lumeen, on sopiva aika aloittaa talviruokinta.

Suomen runsaasta 240 pesimälajista noin 70 jää sinnittelemään meille talveksi. Kylmyys, lyhyt valoisa aika, lumi ja jää heikentävät lintujen ravinnonsaantimahdollisuuksia. Talvehtiminen pesimäseuduilla voi kuitenkin olla linnuille turvallisempaa kuin raskaalle ja vaaralliselle muuttomatkalle lähteminen.

Ihmisen tarjoama talviruokinta auttaa monen talvehtivan linnun selviytymisessä kevääseen. Paljon energiaa sisältävä ruoka auttaa lintuja kestämään koviakin pakkasia. Esimerkiksi sinitiainen joutuu tankkaamaan moninkertaisesti oman painonsa verran ruokaa selvitäkseen hengissä pakkasyön yli. Lisäksi talven aikana hyvin ruokaa saaneet linnut ovat paremmassa kunnossa keväällä pesimäajan kynnyksellä.

Lintujen talviruokintatapahtumassa jaamme tietoa lintujen talviruokinnasta, vastailemme kysymyksiin ja seurailemme samalla ruokinnalla käyviä lintuja.

Lisää tietoa lintujen talviruokinnasta löytyy BirdLife Suomen sivuilta.

5.11. sunnuntaina klo 9-12 lintujen talviruokintatapahtuma Pappilanniemen ruokinnalla (paikkatietolinkit alla) Lappeenrannassa. Kaukaan portin ohi jatketaan Isännöitsijäntietä suoraan Pappilanniemeen. Pysäköintipaikalta on opastus ruokinnalle.

https://goo.gl/maps/SRFPCTc7ux12

Kommentointi on suljettu.