Pihabongaus ottaa varaslähdön Suomen Luonnon päivien juhlintaan

Pihabongausta lappeenrantalaisella pihalla. © Juha Juuti.

Suomen suurin lintuharrastustapahtuma, BirdLife Suomen Pihabongaus, järjestetään tulevana viikonloppuna 28.–29.1.2017. Pihabongaus on kaikille avoin tapahtuma, jossa tarkkaillaan tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla.

Etelä-Karjalan lintutieteellisellä yhdistyksellä, EKLY:llä, on pihabongausviikonloppuna yleisötapahtuma: sunnuntaina 29.1. alkaen klo 10 pihabongataan Lappeenrannan Pappilanniemen talviruokintapaikalla. Tervetuloa havainnoimaan lintuja lintuoppaiden kanssa!

– Pihabongaus on mainio tapa tutustua lintuharrastukseen, kertoo EKLYn lintuopas Jari Kiljunen.
– Talvella lintuja on vähän, joten niiden tunnistamista on helppo harjoitella. Pukeudu lämpimästi ja ota kiikari mukaan!

Pihabongauksen lintuhavainnot ilmoitetaan BirdLife Suomelle. Pihabongauksen tuloksista saadaan arvokasta tietoa maamme talvilinnuston muutoksista. Tähänastiset tulokset kertovat muun muassa hömötiaisen ja varpusen selkeästä vähenemisestä ja pikkuvarpusen runsastumisesta. Osallistumalla jokainen pääsee tekemään kansalaistiedettä.

Pihabongaus on Suomen suurin lintuharrastustapahtuma. Se on järjestetty tammikuun viimeisenä viikonloppuna vuodesta 2006 lähtien. Viime vuosina noin 20000 ihmistä on tarkkaillut lintuja lähes 15000 pihalla ympäri maan. Vuosien varrella on kertynyt havaintoja noin 5 miljoonasta lintuyksilöstä.

Etelä-Karjalassa on pihabongattu ahkerasti, aktiivisuutemme on ollut valtakunnan kärkitasoa. Jatketaan samalla linjalla!

Osallistu pihabongaukseen lauantaina 28. tai sunnuntaina 29. tammikuuta. Tunnista havaitsemasi lintulajit. Laske montako yksilöä kutakin lajia on enimmillään näkyvissä samaan aikaan (näin vältät laskemasta samoja yksilöitä moneen kertaan). Ilmoita tunnistamasi lajit ja laskemasi maksimimäärät BirdLifelle viimeistään perjantaina 3.2. osoitteessa www.pihabongaus.fi

Havainnot voi ilmoittaa myös postikortilla osoitteella BirdLife Suomi, Annankatu 29 A 16, 00100 Helsinki. Postikortissa on oltava lintuhavaintojen lisäksi havainnoitsijan ja havaintopaikan osoitteet,havainnointiajankohta ja havainnoitsijoiden määrä.

Kommentointi on suljettu.